Realtor

nocopper4u554

1 St Davids Grove

Overview

Ποιος είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας;

Μετά από χρόνια που κυνηγούσα αφίσες καταζητουμένων και τίτλους εφημερίδων για τα κατορθώματα του εγκληματία, παρακολούθησα από κοντά τη δίκη του Παλαιοκώστα το 201. Με γοήτευσε να δω επιτέλους τον άνθρωπο που από καιρό ήταν μια μεγαλύτερη από τη ζωή φιγούρα στην Ελλάδα.

Ο τεράστιος όγκος των εγκλημάτων του ήταν συγκλονιστικός, εκτεινόμενος σε πολλές δεκαετίες. Οι νομικές διαδικασίες που ακολούθησαν ήταν από μόνες τους ένα θέαμα, καθώς το ελληνικό δικαστικό σύστημα επιδίωξε να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη για τη βασιλεία των εγκληματικών του δραστηριοτήτων.

Ο νόμος τελικά τον πρόλαβε, και σε μια δραματική τροπή των γεγονότων, mrspoiler.gr ο Παλαιοκώστας βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με απαγωγή, ληστεία, και άλλα σοβαρά αδικήματα. Όχι μία, αλλά δύο φορές, έκανε Χουντίνι για να βγει έξω με ελικόπτερο. Μόνο που τα μπαρ δεν είναι ακριβώς στυλ του Βασίλη.

Αλλά η φήμη, όπως ένα πιάτο δωρεάν σουβλάκι, έρχεται με ένα τίμημα. ” ” Ο Απρόσληπτος τον έλεγαν. Μιλάμε για αναβάθμιση αυτοκινήτου διαφυγής! Οι φυλακές Κορυδαλλού, το ελληνικό Αλκατράζ, έγιναν τα νέα του λαγούμια. Αλλά οι ληστείες και οι απαγωγές έγιναν θύματα αθώων ανθρώπων, και έκαναν πολλούς να φοβούνται να ταξιδέψουν στους αυτοκινητόδρομους της χώρας όπου θα μπορούσαν να συναντήσουν τα τσιράκια του.

Όπως πολλοί Έλληνες, είχα ανάμεικτα συναισθήματα για τον Παλαιοκώστα. Από τη μία πλευρά, ενθουσιάστηκα με τις δραματικές αποδράσεις του με ελικόπτερο και την αλαζονική ικανότητά του να αποφεύγει τη σύλληψη. Αλλά ο γέροντας μίλησε επίσης για το κόστος αυτής της περιφρόνησης, για τις οικογένειες που διαλύθηκαν από απαγωγές, για το φόβο που παραμονεύει κάτω από την επιφάνεια του μύθου του Ρομπέν των Δασών.

Με προέτρεψε να δω τον Παλαιοκώστα όχι απλά ως λαϊκό ήρωα, αλλά ως έναν άνθρωπο που περπάτησε σε ένα τεντωμένο σχοινί μεταξύ θρύλου και παρανομίας, έναν άνθρωπο του οποίου οι επιλογές, όσο καλοπροαίρετες και αν ήταν, είχαν μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ο άνθρωπος έχει ένα ακαταμάχητο ταλέντο για την αποφυγή των αρχών, κάνοντας πρωτοσέλιδα όχι μόνο για τα εγκλήματά του, αλλά και για τις αποδράσεις του σαν Χουντίνι από τα νύχια του νόμου. Αυτό που ξεχωρίζει τον Παλαιόκωστα από τον μέσο εγκληματία δεν είναι απλά οι εγκληματικές πράξεις του αλλά ο θρασύς τρόπος με τον οποίο τις εκτελούσε.

Και μετά υπάρχει και η απόδραση του 2024 μήπως ένας πλούσιος επιχειρηματίας γράσαρε τα πτερύγια του ελικοπτέρου, μετατρέποντας τον παράνομο μας σε πιόνι; Λένε ότι τα κλεμμένα μετρητά του γέμισαν τις δικές του τσέπες, όχι άλλων. Ήταν ο Παλαιοκώστας ένας πραγματικός Ρομπέν των Δασών, ή απλά ένα κακό παιδί με έναν καλό πράκτορα δημοσίων σχέσεων; Οι επικριτές χλευάζουν την ηρωική πράξη του, επισημαίνοντας απαγωγές και απόπειρες δολοφονιών.

Daily Views

Write a Review

Compare Properties
Add properties to compare.